Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 7 επισκέπτες και κανένα μέλος

9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Στο πλαίσιο της εναρμόνισης του εορτασμού της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ,το 2ο Γυμνάσιο Λέρου πραγματοποίησε την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου αθλητικές δράσεις στο Δημοτικό Γήπεδο του Λακκίου.
Οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν σε δημιουργικές αθλητικές δραστηριότητες, με απώτερο στόχο την ανάδειξη της θεμελιώδους σημασίας της σωματικής δια βίου άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία του ανθρώπου, την ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης, καθώς και την καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων.
Οι προγραμματισμένες δράσεις - που υλοποιήθηκαν εντός του σχολικού ωραρίου- περιελάμβαναν αγώνες ποδοσφαίρου, πετοσφαίρισης αλλά και ομαδικά παιχνίδια με την ενεργό συμμετοχή των μαθητών/ -τριων όλων των τάξεων.
Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματώθηκαν επιτυχώς υπό την καθοδήγηση του συντονιστή καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Βολονάκη Δημήτριου. Σημαντική ήταν και η συμμετοχή του Συλλόγου των διδασκόντων του σχολείου καθώς συνόδευσε τους μαθητές μεριμνώντας για την ασφαλή παρουσία τους στο χώρο του γηπέδου.
Αφορμώμενη από τα μηνύματα της Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού, η μαθητική μας κοινότητα αφομοίωσε, υπό το πρίσμα της βιωματικής μάθησης, τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης Παιδείας που ο αθλητισμός δύναται να προσφέρει , του ευ αγωνίζεσθαι, μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού αλλά και της ευγενούς άμιλλας

imera athetic  1

 

image0 1

Πρόσθετες πληροφορίες